第一章 单元测试

1、单选题:Personal development can be defined as_______.
选项:
A:Being happy

B:Being educated

C:Being successful

D:Improving yourself

E:Being promoted in your job

答案: 【Improving yourself

2、单选题:Socrates is the “father of Western philosophy” because____.
选项:
A:He is the first philosopher to write a book in the West.

B:He invented the Western scientific method.

C:He claimed that he didn’t know anything but could only ask questions.

D:He started a new religion.

答案: 【He claimed that he didn’t know anything but could only ask questions.

3、单选题:
Measuring personal development requires self-assessment and also_______.
选项:
A:Taking a test

B:Psychological examination

C:A framework for external observation

D:Positive feelings

E:A framework of economic criteria

答案: 【A framework for external observation

4、单选题:
The definition of a career is:________.
选项:
A:Having a promotion

B:How you make money

C:How companies define work

D:Developing yourself in your work

E:Spending several years in the same job

答案: 【Developing yourself in your work

5、单选题:
Which of these statements about the Confucian idea of personal development is NOT TRUE?
选项:
A:Personal development is essentially achieved through learning.

B:The practice of rituals lead to personal development.

C:Personal development is scientific.

D:Being a “superior person” (junzi) is the goal of personal development.

答案: 【Personal development is scientific.

6、单选题:
Aristotle’s ideas are important for today because____.
选项:
A:

He invented science.

B:

He was the first communist philosopher.

C:

He inspired recent research in psychology and economics.

D:

His lost works were discovered in Egypt last year.

答案: 【

He inspired recent research in psychology and economics.

7、单选题:
The idea of happiness that best describes the goal of personal development is:______.
选项:
A:

pleasure

B:

wealth

C:

realising potential

D:

family well-being

答案: 【

realising potential

8、单选题:
In Taoist philosophy, the main disagreement with Confucius is about ____.
选项:
A:

The art of war

B:

The scientific method

C:

The use of poetry

 

D:

The practice of rituals leads to personal development

 

答案: 【

The practice of rituals leads to personal development

 

9、单选题:
In Plato’s philosophy, the idea of transcendence means____.
选项:
A:

Philosophers should have a full-time profession.

B:

Philosophy is about arguing over truth.

C:

Philosophy is about truth that you cannot know through the senses.

D:

Philosophy is essentially an art form.

 

答案: 【

Philosophy is about truth that you cannot know through the senses.

10、单选题:
Personal development can be defined as:
选项:
A:

Being happy

B:

Being educated

C:

Being successful

D:

Improving yourself

 

E:

Being promoted in your job

答案: 【

Improving yourself

 

11、单选题:
Socrates is the “father of Western philosophy” because____.
选项:
A:

He is the first philosopher to write a book in the West.

B:

He invented the Western scientific method.

C:

He claimed that he didn’t know anything but could only ask questions.

D:

He started a new religion.

答案: 【

He claimed that he didn’t know anything but could only ask questions.

12、单选题:
 Measuring personal development requires self-assessment and also…
选项:
A:

Taking a test

B:

Psychological examination

C:

A framework for external observation

D:

Positive feelings

E:

A framework of economic criteria

答案: 【

A framework for external observation

13、单选题:
The definition of a career is:
选项:
A:

Having a promotion

B:

How you make money

C:

How companies define work

D:

Developing yourself in your work

E:

Spending several years in the same job

答案: 【

Developing yourself in your work

14、单选题:
Which of these statements about the Confucian idea of personal development is NOT TRUE?
选项:
A:

Personal development is essentially achieved through learning

B:

The practice of rituals lead to personal development

C:

Personal development is scientific

D:

Being a “superior person” (junzi) is the goal of personal development

答案: 【

Personal development is scientific

15、单选题:
In Taoist philosophy, the main disagreement with Confucius is about ____
选项:
A:

The art of war

B:

The scientific method

C:

The use of poetry

D:

The practice of rituals leads to personal development

答案: 【

The practice of rituals leads to personal development

16、单选题:
In Plato’s philosophy, the idea of transcendence means____
选项:
A:

Philosophers should have a full-time profession

B:

Philosophy is about arguing over truth

C:

Philosophy is about truth that you cannot know through the senses

D:

Philosophy is essentially an art form

答案: 【

Philosophy is about truth that you cannot know through the senses

17、单选题:
Aristotle’s ideas are important for today because____.
选项:
A:

He invented science.

 

B:

He was the first communist philosopher.

C:

He inspired recent research in psychology and economics.

D:

His lost works were discovered in Egypt last year.

答案: 【

He inspired recent research in psychology and economics.

18、单选题:
The idea of happiness that best describes the goal of personal development is:
选项:
A:

pleasure

B:

wealth

C:

realising potential

D:

family well-being

答案: 【

realising potential

第二章 单元测试

1、单选题:
A Personal Enterprise Plan is ____.

选项:
A:

A template to express who you want to be and what your development strategy is

B:

A template for starting a business

 

C:

A mental technique to improve your memory

D:

A job application

答案: 【

A template to express who you want to be and what your development strategy is

2、单选题:
A business plan is____.
选项:
A:

An intelligence test given to entrepreneurs

 

B:

A document that outlines the path to business success

 

C:

A document provided by a bank to start a business

 

D:

A government subsidy to companies

E:

A requirement to graduate from business schools

答案: 【

A document that outlines the path to business success

 

3、单选题:
Which of these statements are NOT part of a Personal Enterprise Plan?
选项:
A:

Identity statement

B:

Dream statement

 

C:

Enterprise statement

D:

Intelligence statement

E:

Positioning Statement

答案: 【

Intelligence statement

4、单选题:
Why was the PEP originally invented?
选项:
A:

To test entrepreneurship in students

B:

To test planning skills in business

C:

To help young entrepreneurs think about their own development

D:

To work with patients in a mental hospital in France

答案: 【

To help young entrepreneurs think about their own development

5、单选题:
How is the PEP used in business schools?
选项:
A:

To teach business

 

B:

To identify students who want to start a company

C:

To provide a tool for personal development

D:

The PEP is not taught in business schools

答案: 【

To provide a tool for personal development

6、单选题:
How is the PEP used in companies?
选项:
A:

To select candidates in the hiring process

 

B:

To test candidates for promotion

C:

To support employees in their career strategy

D:

To reward employees who have done a good job

答案: 【

To support employees in their career strategy

7、单选题:
Which of these criteria is NOT used in assessing the quality of a PEP?
选项:
A:

Sincerity and Authenticity

B:

Intelligence and Motivation

C:

Clarity and Coherence

 

D:

Feasibility and Realism

E:

Openness and Flexibility

答案: 【

Intelligence and Motivation

8、单选题:
The PEP was tested at SAP in China and Brazil in order to:________.
选项:
A:

Qualify for government subsidies

B:

Show that it worked in different cultures

C:

Create a case study for MBA programmes

D:

Exchange employees between the two countries

答案: 【

Show that it worked in different cultures

9、单选题:
In a company, a mentor often helps employees in writing their PEP because:________.
选项:
A:

Most employees are not good writers.

B:

Employees need help matching their aspirations with what the company needs.

C:

Employees need to take psychological tests.

 

D:

Employees don’t like personal development programmes.

答案: 【

Employees need help matching their aspirations with what the company needs.

10、单选题:
In the video clip of Catherine Marlowe presenting her PEP, what is her main personal development problem?
选项:
A:

She hasn’t completed her PEP.

B:

She can’t think of a career that she likes .

C:

She wants to do too many things.

D:

She is too influenced by her husband.

E:

She doesn’t want to work.

答案: 【

She wants to do too many things.

11、单选题:
A Personal Enterprise Plan is ____
选项:
A:

A template to express who you want to be and what your development strategy is.

B:

A template for starting a business

C:

A mental technique to improve your memory

D:

A job application

答案: 【

A template to express who you want to be and what your development strategy is.

12、单选题:
A business plan is____
选项:
A:

An intelligence test given to entrepreneurs

B:

A document that outlines the path to business success.

C:

A document provided by a bank to start a business

D:

A government subsidy to companies

E:

A requirement to graduate from business schools

答案: 【

A document that outlines the path to business success.

13、单选题:
Which of these statements are NOT part of a Personal Enterprise Plan?
选项:
A:

Identity statement

B:

Dream statement

C:

Enterprise statement

D:

Intelligence statement

E:

Positioning Statement

答案: 【

Intelligence statement

14、单选题:
Why was the PEP originally invented?

选项:
A:

To test entrepreneurship in students

B:

To test planning skills in business

C:

To help young entrepreneurs think about their own development

D:

To work with patients in a mental hospital in France

 

答案: 【

To help young entrepreneurs think about their own development

15、单选题:
How is the PEP used in business schools?
选项:
A:

To teach business

B:

To identify students who want to start a company

C:

To provide a tool for personal development

D:

The PEP is not taught in business schools

答案: 【

To provide a tool for personal development

16、单选题:
How is the PEP used in companies?
选项:
A:

To select candidates in the hiring process

B:

To test candidates for promotion

C:

To support employees in their career strategy

D:

To reward employees who have done a good job

答案: 【

To support employees in their career strategy

17、单选题:
Which of these criteria is NOT used in assessing the quality of a PEP?

选项:
A:

Sincerity and Authenticity

 

B:

Intelligence and Motivation

 

C:

Clarity and Coherence

 

D:

Feasibility and Realism

 

E:

Openness and Flexibility

 

答案: 【

Intelligence and Motivation

 

18、单选题:
The PEP was tested at SAP in China and Brazil in order to:
选项:
A:

Qualify for government subsidies

B:

Show that it worked in different cultures

C:

Create a case study for MBA programmes

D:

Exchange employees between the two countries

答案: 【

Show that it worked in different cultures

19、单选题:
In a company, a mentor often helps employees in writing their PEP because:
选项:
A:

Most employees are not good writers

B:

Employees need help matching their aspirations with what the company needs

C:

Employees need to take psychological tests

D:

Employees don’t like personal development programmes

答案: 【

Employees need help matching their aspirations with what the company needs

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注

在线客服
在线客服